Radio & podcast

Podcast for organisationer


Lyd kan noget andet end tekst. Historien kommer tættere på og når et nyt publikum. I dag har vi alle lyden med os i lommen, og de bedste fortællinger når verden rundt. 


Lyd er en naturlig del af et digitalt univers og en oplagt vej til at nå medlemmer og andre relevante målgrupper for jeres kommunikation.


Med mine mange års erfaring fra radioen producerer jeg i dag selv podcast som vært, tilrettelægger eller redaktør. Jeg underviser også i, hvordan I finder og fortæller lydhistorierne i jeres organisation.


Jeg producerer især podcasts om mennesker og om arbejdsliv for forskellige organisationer. Jeg møder helst mine hovedpersoner på deres hjemmebane, så vi også får lyden af virkeligheden med. Eller i et professionelt lydstudie. Her er et lille udvalg af de podcasts, jeg har leveret:


Ung på krisecenter

En tidlig morgen i sommerferien bliver Karl vækket af sin mor. Hun beder ham pakke en taske med lidt tøj og legetøj og en oplader. De skal lige væk et par dage.


Hjemme hos Emma er huset altid fuldt af larm og skænderier. Da hun flytter på krisecenter med sin mor, kan hun mærke roen og stilheden i kroppen, som en hovedpine, der endelig letter.


Hvert år flytter over 2000 børn og unge ind på et krisecenter sammen med deres mor for at komme væk fra fysisk eller psykisk vold i familien. Emma og Karl er to af dem, og jeg har talt med dem om en skelsættende og sårbar tid i deres liv i denne podcast for Landsorganisationen af Kvindekrisecentre.Lev - en podcast om livet med udviklingshandicap

Lone og Bjarne blev anbragt under Åndssvageforsorgen som børn. Først mange år senere fik de lov til at bestemmer over deres eget liv.


I Levs podcast tager mennesker med udviklingshandiap og deres nærmeste os med ind i deres hverdag og de mange svære overvejelser.Vold som udtryksform

Hver tredje sosu-assistent og hver fjerde skolelærer har været udsat for vold eller trusler på jobbet. Men vold og konflikter kan forebygges med særlige metoder, som skaber bedre trivsel for både børn, ældre og ansatte.


I denne serie for Socialt Udviklingscenter SUS og Vold som udtryksform fortæller erfarne fagfolk indenfor social-, handicap- og psykiatriområdet, hvordan de arbejder med at at forebygge vold og trusler. Videnskabsmænd er også kvinder

Blandt de studerende er kvinderne i overtal, men i toppen af landets universiteter udgør kvinderne under en fjerdedel.


Fem kvindelige topforskere fortæller om deres vej i forskningens verden. Podcast for Aalborg Universitet.DM BIOsfæren

Hvordan skaber vi plads til mere natur? Hvordan får vi et landbrug, som ikke truer arterne omkring os? Og hvad skal vi dyrke og spise i fremtiden, hvis vi gerne vil leve mere klimavenligt?


Det undersøger vi i BIOfæren - en podcast om alt det, der vokser og gror. Biosfæren udgives af DM BIO, som er et fagligt fællesskab i fagforeningen DM.


BIOsfæren på Apple podcastPodcast for Socialpædagogerne, Redderne og mange flere


Podcast er en vej til at formidle fagligt stof til en kræsen og bevidst målgruppe. Jeg fortæller også en historie om mennesker:


Om socialpædagogen Chalotte, som tænder bål og filmer biller i sit arbejde med sårbare unge. Eller om Falck-redderne Torben og Malene, som blev overfaldet af en patient i ambulancen.
Vært og tilrettelægger i DR


Fra 2013 til nu:

Freelance vært på P1 Debat, Tabloid, Ugens gæst, Søndagsfrokosten og  Orientering.

2013-2014: Redaktør af Sommergæsten i P1.

2012: Redaktionssekretær og tilrettelægger på P1 Dokumentar, DR. 2011: Redaktionssekretær og producer på P1 Morgen, DR. 

 

 

P1 Feature / P1 Dokumentar/ P1 Montage

 

Bertel sagde nej til medicinen

Bertel har været på 39 forskellige slags medicin mod psykiske lidelser. En dag fik han nok.

 

Da dagpengene løb ud

I efteråret førte fire ledige lyddagbog for P1. Hvordan gik det siden?

 

Dagbøger på dagpenge

Lene, Henrik, Emil og Tabita mister deres dagpenge om få måneder. I efteråret 2012 har de fire indsendt lyddagbøger til P1. Vi følger deres drømme og håb i jagten på at finde et job, inden pengene løber ud.

 

Mit liv som zombie

Maya gik rundt som en zombie i et år, fordi den medicin, hun fik mod psykoser, gav svære bivirkninger. Forbruget af antipsykotisk medicin til børn og unge vokser, men mange af de unge føler sig konstant trætte og sløve. En bivirkning, lægerne slet ikke er opmærksomme på.

 

I Unåde

Efter 36 år som katolsk præst i Lyngby blev Georg

Nibler sat fra embedet efter uoverensstemmelser med biskoppen.

”Det er Pastor Nibler”, lyder det stadig, når den

fyrede præst tager telefonen. En lille, men stædig menighed følger ham, når han prædiker i lånte kælderlokaler, nabokirker, mødesale og sågar i skoven.

 

Skovløberens fyraften

Flemming og Ove har levet med skoven det meste af deres liv. De kender hvert et træ, er dus med rådyrene og ved, hvordan man sliber en motorsav. En sparerunde vender op og ned på deres liv.Kurser i podcast

Jeg underviser i produktion af podcast og brugen af podcast i kommunikation. 


Læs mere om mine kurser

Jeg elsker radio og har lavet radio, fra før jeg blev uddannet journalist.

I dag arbejder jeg

som freelance vært og podcastproducent.


Bille Sterll

tlf. 26 83 83 99

bille@billesterll.dk