Artikler

Nå, men det er jo ikke lyd det hele ...


Jeg kan også skrive og gør det glad og gerne. Kort eller langt. Helst om mennesker og det samfund, der omgiver dem. 


Artikler i Psykologernes fagmagasin P

 

Da Minna og Christian kom i mål

Selv efter et halvt liv på stoffer bevarer nogle stofbrugere evnen til at sætte sig mål og nå dem. Måske kan vi med succes i højere grad bruge tankegangen fra sportspsykologien på sårbare grupper, foreslår sportspsykolog Jakob Freil. I tre år fulgte han en gruppe tidligere stofbrugere, som fik nye tænder og nyt job.

 

New Public Management er (ikke) død

Vi skal ikke lade os narre af nekrologerne. Opgøret med målekulturen risikerer at ende som en forskydning frem for en brydning, hvis vi ikke spørger os selv: Hvad giver det mening at måle på, og hvad gør måleriet ved os? Sådan lyder advarslen fra psykologerne Lene Tanggaard og Malene Friis Andersen, der forsker i arbejdsliv, stress og kreativitet.

 

Under Svend Brinkmann-hatten

Vi skal gøre op med den instrumentalisering, der søger nytte og afkast i alle vores handlinger. I stedet skal vi finde de ståsteder,  der har værdi i sig selv. Over 37.000 mennesker følger psykologiprofessoren fra Herning på Facebook. Nu har han skrevet endnu  en bog om, hvordan vi finder mening i livet.

 

Ro uden bælter

Reportage fra den lukkede: Brugen af bælter i dansk psykiatri falder og var i 2015 den laveste i  10 år. Anerkendelse, ny kultur og opbakning fra ledelsen spiller en  stor rolle i at mindske tvangen.

 

 

Artikler i Ugebrevet A4 og Avisen.dk

 

Nyt forsøg overrasker: Pæne tænder får misbrugere i job

Vordingborg Kommune sendte arbejdsløse misbrugere til tandlægen – halvdelen kom i job eller uddannelse.

Historien blev oprindelig bragt i Avisen.dk og citeret bredt i nyhedsmedierne januar 2017.

 

Ingen aner, hvor effektive private jobfirmaer er

Ingen ved, hvor mange penge det offentlige bruger på aktivering hos anden aktør – eller hvor effektiv indsatsen er. Med så lidt viden bliver resultatet derefter, mener forsker.

 

60 timers aktivering klares på få minutter

Arbejdsløse akademikere sendes i aktivering hos private jobfirmaer på fuld tid, men ender med at arbejde hjemme. Københavns Kommune finder det dybt uacceptabelt og vil nu undersøge praksis.

 

Eksperter: Skræddersy aktiveringen til ledige

Ledige akademikere bliver sendt på kursus eller hjemmearbejde ved pc'en, selv om alle er enige om, at mødet med en arbejdsplads rykker langt mere.

 

Arbejdsgivere: Stressrekord ikke vores skyld

Krise og jobusikkerhed er et livsvilkår

 

 

Andre artikler

 

Den psykiatriske epidemi

Vi har aldrig haft mere effektiv medicin mod sindslidelser end nu. Alligevel bliver flere mennesker invalide af psykiske sygdomme.

PsykologNyt, 2013

 

Sager om psykiske arbejdsskader eksploderer

Hvert år anmelder tusinder af danskere psykiske lidelser som arbejdsskader. Kun en brøkdel af dem bliver anerkendt.

PsykologNyt 2013

 

På overfladen så alt perfekt ud

Hun gemte den lille kniv i lommen eller i bh'en, og når hun skar, forsvandt de indvendige smerter for et kort øjeblik. En vinterdag blev hun opdaget. Socialpædagogen, 2007

 

Gid det var hjemmelavet

Køleskabet er fuldt af industriprodukter fra en fabrik. Men vi kunne så godt tænke os, at maden var hjemmelavet. Derfor falder vi for fødevarer, der lader som om, de er lavet af mormor. Samvirke, 2004

 

Artikler i fagbladet Journalisten

Jeg skriver især om

børn og unge,

job og arbejdsmarked, kommuner og regioner,

psykologi og psykiatri

og socialt ansvar.Bille Sterll

tlf. 26 83 83 99

bille@billesterll.dk